Γκουνή, Όλγα Ψυχοθεραπεύτρια

Ο τρόπος που σκέπτεσαι, τα όσα νιώθεις & ο τρόπος που ενεργείς μεταφέρονται στο παιδί σου. Διάλεξε, λοιπόν, εκείνα τα συναισθήματα, εκείνες τις σκέψεις & εκείνες τις πράξεις που είναι τροφή για το παιδί σου.

Αν υπάρχει οποιοσδήποτε στρεσογόνος παράγοντας κατά την κύηση, s_first_dayζήτησε βοήθεια. Να ξέρεις ότι όσα επιλύεις εσύ η μητέρα & όσο πιο ήρεμη & ευτυχισμένη είσαι, τόσο η ενδομήτρια’ εμπειρία του παιδιού σου είναι θετική & τόσο πιο ήρεμος & ευτυχισμένος άνθρωπος θα είναι μετά που θα γεννηθεί.

Κάθε παιδί αξίζει να είναι παιδί αγάπης. Κάθε εγκυμοσύνη ας αρχίζει με σκέψεις αγάπης & αποδοχής για το αγέννητο παιδί χωρίς καμιά ιδιαίτερη προτίμηση φύλου ή άλλων ειδικών χαρακτηριστικών. Αν η εγκυμοσύνη δεν είναι επιθυμητή μάθε το γιατί: Ζήτησε επαγγελματική υποστήριξη αν χρειαστεί.

Μάθε πώς το σώμα σου λειτουργεί, μάθε να το ακούς και να το σέβεσαι.

Μάθε πώς αναπτύσσεται η νέα ζωή, μάθε να την ακούς και να τη σέβεσαι.

Τραγούδησε στο αγέννητο παιδί σου δυνατά. άφησε όλα τα κύτταρα σου να πάλλονται στην μελωδία της αγάπης που εκφράζεις.

Μίλησε στο αγέννητο παιδί σου. Πες του παραμύθια. Μιλησέ του για σένα για τους αγαπημένους σου, για τη ζωή, τις ευλογίες και χαρές που θα ζήσει. Περπάτα, απόλαυσε τη φύση. Γίνε κι εσύ ένας χαρούμενος, αισιόδοξος καθοδηγητής,

Απόκτησε εμπιστοσύνη σε σένα και το σώμα σου που κάθε μέρα ετοιμάζεται για την μεγάλη στιγμή του τοκετού & της μητρότητας που ακολουθεί. Έχεις τη δύναμη να γεννήσεις φυσιολογικά, ανώδυνα, με διαύγεια. Ακόμα κι αν ήδη γέννησες με καισαρική, μπορείς σήμερα να γεννήσεις με φυσιολογικό τοκετό. Απόφυγε περιττές ιατρικές παρεμβάσεις.

Καλωσόρισε τη νέα ζωή στο πιο φιλόξενο περιβάλλον. Αν γεννήσεις σε νοσοκομείο φρόντισε ο χώρος να είναι ζεστός, με διακριτικό φωτισμό και οι άνθρωποι που θα έχουν τη χαρά να συμμετέχουν στο καλοσώρισμα του παιδιού σου να αγαπούν & να σέβονται τη ζωή.

Ζήτησε να κρατήσεις το παιδί σου μόλις γεννήσεις. Κρατησέ το με αγάπη πάνω σου έτσι όπως είναι με τα υγρά του τοκετού, κοιταξέ το με αγάπη στα μάτια και καλωσόρισε το με τη γλυκεία σου φωνή, τραγούδησε το τραγούδι του, χάιδεψε το μικρό σωματάκι του, κάνε του μασάζ. Θηλασέ το αμέσως. Ο ομφάλιος λώρος ας κοπεί τη στιγμή που παύει να πάλλεται.

Κράτησε το παιδί σου κοντά σου από τη στιγμή του τοκετού. Μίλησέ του & τραγούδησέ του. Να του θυμίζεις πάντα πόσο υπέροχο δώρο για τη ζωή είναι’ . Θήλασέ το όσο πιο πολλά χρόνια μπορείς.

Επέτρεψε στο παιδί σου να ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης. . Σεβάσου τη ζωή και η ζωή θα σε ανταμείψει.

Advertisements