ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ;

Για να ελευθερωθεί από τους φόβους της και κυρίως από το φόβο του πόνου. Πρέπει να μάθει η γυναίκα ότι ο πόνος είναι ΜΟΝΟ ένα μέρος από τα πολλά έντονα συναισθήματα που μπορεί να νοιώσει κατά τον τοκετό.

Θα νοιώσει : Θάρρος, Δύναμη, Αγάπη, Ευτυχία.

Αν της αφαιρέσεις το πόνο, αφαιρείς και από την ένταση των άλλων συναισθημάτων. Η ένταση των συναισθημάτων κατά τον τοκετό είναι που της δίνει ζωή και μία τελείως ξεχωριστή δύναμη. Μία δύναμη που την τονώνει και της προσφέρει αίσθηση αυτοπεποιθήσης, που προεκτείνεται πολύ πιο πέρα από αυτό κάθ’ αυτό το τοκετό. Μία δύναμη που ΑΛΛΑΖΕΙ ΖΩΕΣ.

Η γέννηση είναι μία συναισθηματική κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης, ανυπολόγιστα σύνθετη και η εμπειρία της έχει μεγάλη σημασία για όσους την βιώνουν όχι μόνο τη στιγμή της απόκτησης της αλλά και αργότερα. Σημαδεύει για πάντα τη ζωή της γυναίκας, του παιδιού και της οικογένειας.

Για να γίνει η ίδια δημιουργός του παιδιού της, μια ικανότητα που μετά κανείς δεν θα μπορέσει να της αφαιρέσει όσο ζει. Μία ικανότητα που θα την οδηγεί στο να γίνει μία μητέρα δυνατή, γεμάτη αυτοπεποιθήση και με το ένστικτο της προστατευτικότητας.

naturalbirth

Για να γεννηθεί το μωρό όταν είναι ώριμο και όταν το ίδιο το αποφασίζει επειδή ο τρόπος που θα γεννηθεί θα το επηρεάζει για την υπόλοιπη ζωή του.

«Όσο πιο ήσυχο τοκετό έχει τόσο πιο ήρεμος ενήλικας θα γίνει το παιδί. Το μεγαλύτερο ποσοστό των φόβων, των ανησυχιών και του άγχους μας έχουν τις ρίζες τους στο πόσο ήρεμα και χωρίς βιασύνη γεννηθήκαμε» Fr . Leboyer .

πηγή: κέντρο φυσικού τοκετού