Είναι απλά τα πράγματα….

1) Ενημερώσου όσο είσαι έγκυος ακόμα. Διάβασε βιβλία οπως «Ο θηλασμός, μια υπέροχη σχέση» τόμος Α’ και Β), ψάξε στο ιντερνετ, παρακολούθησε συναντήσεις της La Leche League (το ιδανικότερο).

2) Αφού ενημερωθείς και γνωρίζεις κάποια πράγματα (από τις παραπάνω πηγές) θεωρητικά σε πρώτη φάση, αναρωτήσου αν θέλεις πραγματικά να θηλάσεις.  Αυτό κανείς δεν μπορεί να σου το επιβάλλει, εσύ και μόνο εσύ το αποφασίζεις.

3) Βρες οπωσδήποτε έναν παιδίατρο που να είναι υποστηρικτός με τον θηλασμό.  Οχι στη θεωρία αλλά στην πράξη.  Δες εδώ ποιός ΔΕΝ είναι για να τον αναγνωρίσεις και να ψάξεις κάτι άλλο, διαφορετικά δυστυχώς μόνο εμπόδια και δυσκολίες θα σου δημιουργηθούν.

4) Αν (τελικά πραγματικά θέλεις να θηλάσεις) και  συναντήσεις κάποιες δυσκολίες, θα ζητήσεις βοήθεια ΜΟΝΟ απο ειδικούς οπως  κάποια σύμβουλο θηλασμού, ή κάποια μαία που να υποστηρίζει τον θηλασμό (απευθύνσου στην Ευτοκία , αν βρίσκεσαι στην Αττική), ή στον παιδίατρο που οπως είπαμε θα είναι υποστηρικτός με τον θηλασμό και θα σου βρει την σωστή λύση ωστε να διατηρηθεί η γαλουχία. (Αν δεν υπάρχει καμία απο τις παραπάνω επιλογές διαθέσιμη στον τόπο που μένεις, δοκίμασε κάποιο φόρουμ οπως τα Ονειρα ή το parents. Εκεί σίγουρα θα πάρεις κάποιες απαντήσεις για το πρόβλημά σου)

5) Θα συζητάς και θα ακούς ΜΟΝΟ μανούλες που έχουν εμπειρία με τον θηλασμό (πραγματική οχι τύπου «θήλασα αλλά έδινα και συμπλήρωμα») και θα κλείνεις τα αυτιά σου σε διάφορους καλοθελητές που χωρίς να το θέλουν ισως, τις περισσότερες φορές σαμποτάρουν τον θηλασμό με τα σχόλια και τις συμβουλές τους.

6)Θήλαζε και μη ερεύνα!! 😉

Advertisements