Σε ελεύθερη μετάφραση από την Ιστοσελίδα του Dr. Jay Gordon και το άρθρο

Milk:Does it Really Do a Body Good

Tον Αυγουστο του 2000, η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία,σε επίσημη έρευνα δήλωσε οτι οι αλεργιογόνες  αγελαδινές πρωτείνες που εμφανίζονται στο μητρικό γάλα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο μωρό. Η εξαιρετική αυτή έρευνα έδειξε οτι το αγελαδινό γάλα στην διατροφή της εγκύου ή της μητέρας που θηλάζει δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα απο αυτά που νομίζουμε στα θηλάζοντα βρέφη.

Μην υποτιμάτε την  ανωτερότητα του μητρικού γάλακτος. Tα βρέφη που τρέφονται με γάλα φόρμουλα έχουν μακράν περισσότερα εντερικά προβλήματα απο αυτά που τρέφονται με μητρικό γάλα. Πολλοί επαγγελματίες υγείας είναι λάθος ενημερωμένοι και πολλές φορές λένε στις γυναίκες ότι το παιδί τους είναι αλλεργικό στο γάλα τους, αυτό ομως απέχει πάρα πολύ απο την πραγματικότητα.

Τα μωρά είναι δυνατόν να είναι αλλεργικά σε κάποιες πρωτείνες που καταλήγουν στο μητρικό γάλα απο την διατροφή της μαμάς τους.   Αν είναι ευαίσθητα σ’αυτές τις πρωτεινες τότε  επηρρεάζονται ακόμα περισσότερο οταν τρέφονται με τεχνητό γάλα το οποίο είναι εξ’ολοκλήρου φτιαγμένο από μη ανθρώπινες πρωτείνες. Ακόμα κι αυτά που λέγονται «υποαλλεργικά» σπανίως είναι καλύτερα. Αυτά αποτελούνται από σπασμένες σε μικρότερα κομμάτια πρεωτείνες, για να προκαλέσουν έτσι μικρότερη αντίδραση. Οι πρωτείνες παραμένουν αλλεργιογόνες και σε πολλές περιπτώσεις τελικά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Συνιθισμένα συμπτώματα αντίδρασης στα γαλακτοκομικά προιόντα

  • Πράσινα, βλεννώδη κακά
  • Αίμα στα κακά
  • Δερματικά εξανθήματα
  • Moνίμως βουλωμένη μύτη
  • Εμετός
  • Διάρροια
  • Υπερβολική κοιλιακή δυσφορία
  • Κράμπες
  • Συμπτώματα γαστροισοφαγικής παλινδρόμησης
  • Βήχας
  • Κάψιμο στο στήθος
  • Αέρια
  • Δυσκοιλιότητα
  • Eκζεμα

Τα περισσότερα μωρά είχαν τεράστια βελτίωση οταν η μητέρα εξάλειψε από την διατροφή της τα γαλακτοκομικά από αγελαδινό γάλα προιόντα.

nmlogow

Advertisements