Πρέπει να ξέρουμε, ότι οι βιταμίνες είναι πολύ ευαίσθητες στη θερμότητα.
Όταν η τροφή μαγειρεύεται και μάλιστα σε μεγάλες θερμοκρασίες, καταστρέφονται οι περισσότερες βιταμίνες.
Όσοι συνιστούν στους άλλους βιταμίνες από κρέας, σπλάχνα ζώων, κτλ πρέπει να τους εξηγούν, ότι για να πάρουν αυτές τις βιταμίνες πρέπει να φάνε ωμό-ζωντανό το συκώτι, την καρδιά και τις σάρκες του ζώου.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από τον άνθρωπο, γιατί μοιάζει με κανιβαλισμό.
Μια που δεν μπορούμε να φάμε ωμά τα σπλάχνα και τις σάρκες των ζώων, για να πάρουμε τις βιταμίνες που έχουμε απόλυτα ανάγκη, θα πρέπει να τρώμε ωμά τα λαχανικά, τα φρούτα και τις άλλες φυτικές τροφές.
Αυτό γίνεται και μάλλον πολύ ευχάριστα.
Όσοι δεν έχετε φάει ωμό σπανάκι, παντζάρι κι άλλα λαχανικά που έχουμε συνηθίσει να βράζουμε, θα εκπλαγείτε όταν θα τα δοκιμάσετε ωμά. Είναι πολύ πιο νόστιμα, πιο ωφέλιμα και πιο εύπεπτα από τα βρασμένα.
Επίσης οι βιταμίνες καταστρέφονται με την ψύξη, τη βιομηχανοποίηση των τροφών με τα χημικά συντηρητικά κτλ.
Γι` αυτό το λόγο πρέπει να τρώμε τις τροφές ανεπεξέργαστες, αβιομηχανοποίητες, αμαγείρευτες, όπως μας τις προσφέρει η φύση.

Πηγή: e-natural.gr

frutta e verdura-thumb

Advertisements