Και βρείτε πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας και όχι μόνο!!!

Ένα χρήσιμο site για να ελέγχεται τα διάφορα συστατικά από τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε (σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες κλπ)  είναι το ιταλικό http://www.biodizionario.it/ . Εκεί θα βρείτε ένα πολύ μεγάλο  κατάλογο  από τα πιο γνωστά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή καλλυντικών, συγκεκριμένα 4.947 συστατικά (6.205 είναι όλα τα συστατικά που ειναι γνωστά αλλά εδώ υπάρχουν αυτά που χρησιμοποιούνται περισσότερο)
Δε χρειάζεται να γνωρίζετε ιταλικά για να το συμβουλευτείτε. Απλά πατήστε στο γράμμα από το οποίο αρχίζει το συστατικό και θα εμφανιστεί η λίστα με όλα τα συστατικά που αρχίζουν από το γράμμα αυτό και δίπλα η αξιολόγηση που γίνεται ως εξής.

δυο πράσινα μπαλάκια : το συστατικό είναι εντελώς αθώο και ευεργετικό
ένα πράσινο μπαλάκι: το συστατικό είναι αποδεκτό
κίτρινο μπαλάκι: το συστατικό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους αλλά μπορεί να παραβλεφθεί ειδικά όταν είναι ένα από τα τελευταία συστατικά του προϊόντος ( το κίτρινο μπαίνει συνήθως σε συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες σε αλλεργικούς)
ένα κόκκινο μπαλάκι: το συστατικό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εκτός και αν είναι το μόνο ανάμεσα στα συστατικά ή σε πολύ μικρή ποσότητα (από τα τελευταία στη σειρά των συστατικών)
δυο κόκκινα μπαλάκια: ότι το συστατικό είναι απαράδεκτο και πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται.

Με τις υγείες μας!!! 🙂

Advertisements