Το άρθρο How Can I Care for My Other Child(ren) while Breastfeeding My Infant? La Leche League International

Με τον ερχομό του νέου μωρού, πολλές φορές το μεγαλύτερο αδερφάκι μπορεί να αισθανθεί παραμελλημένο. Με πολύ τρυφερότητα, αγκαλιές και φιλιά επιβεβαιώστε του το πόσο πολύ το αγαπάτε. Θυμήστε του πως κι εκείνο ήταν κάποτε μικρούλη και οπως τώρα και το νέο μωρό, είχε κι εκείνο ανάγκη να βρίσκεται στην αγκαλιά σας και να θηλάζει πολύ συχνά. Δείξτε του φωτογραφίες από την βρεφική του ηλικία.

Βρείτε ένα μέρος στον καναπέ (ή οπουδήποτε νομίζετε), όπου θα μπορείτε  και εσείς να θηλάζετε άνετα το μωράκι σας αλλά και το αδερφάκι να μπορεί να κουρνιάζει κοντά σας, ή να παίζει μόνο του ή και μαζί σας (να μπορείτε π.χ να διαβάσετε ένα βιβλίο μαζί του ενώ παράλληλα θηλάζετε, να δείτε μια ταινία, να παίξετε με ένα παιχνίδι του).

Αν χρησιμοποιήσετε ένα sling, θα μπορείτε επίσης να θηλάζετε και εν κινήση αν  είναι απαραίτητο  και να μην καθηλώνεστε σε ένα σημείο. Οταν το μωρό κοιμάται, δώστε την αμέριστη προσοχή σας στο μεγαλύτερο αδερφάκι. Δειξτε του την αγάπη και την προσοχή σας όσο περισσότερο μπορείτε και θα είναι λιγότερο πιθανόν εκείνο  να έχει  μια «επείγουσα ανάγκη» ή να σας ζητάει  επίμονα ακριβώς την ώρα που εσείς θα πρέπει να καλύψετε τις ανάγκες του μικρότερου μωρού σας…..

«Η αγάπη της μητέρας μεγαλώνει με κάθε νέα γέννα. Με κάθε νέο παιδί, αναζωπυρώνεται και η αγάπη για όλη την οικογένεια» Womanly Art Of Breastfeeding.